Se inspiration från tidigare kunder, information om vad jag gått för utbildning och mina egna ord om behandlingen samt varför jag arbetar som Microblading artist

Microblading Phibrows artist
Microblading på latex Phibrows artist

Det sägs att det krävs 10 000h för att bli professionell inom någonting.


Jag övar varje dag på latex hy samt skissar på papper och digitalt för att jag dels älskar det, men framförallt för att jag vill utvecklas och alltid öva på all teknik microblading innefattar. Microblading är en manuell teknik varpå övning är grundläggande för att alltid kunna vara professionell

Microblading Phibrows artist
Microblading Phibrows artist
Microblading Phibrows artist
Microblading Phibrows artist
Microblading Phibrows artist
Microblading Phibrows artist
Microblading Phibrows artist

Om mig

Mitt namn är Madeleine och det är jag som står bakom Brows by M.


Mitt intresse för Microblading uppstod under min andra mammaledighet. Jag är en hobbykonstnär som målar mycket abstrakt konst och skisser. För mig låg det kreativa, detaljrika, noggranna och koncentrerande egenskaperna när till hands när mitt intresse för microblading föddes. Jag gick länge själv och ville utföra microblading, men det tog mig 3 år innan jag kom till skott. Dels pågrund av att jag ammade eller var gravid under en lång tid, men även för att jag hade höga krav och förväntningar på utförare och slutresultatet.

När jag väl bestämde mig för att göra behandlingen själv slog det mig att jag alltid eftersökt ett kreativt jobb där jag får utlopp för ovan egenskaper och därmed skulle vilja utbilda mig inom det.


Så från en helt annan branschbakgrund valde jag att skola om mig till Microblading artist hos Sveriges enda och mest framstående Master, Gissel Cures, inom Phibrows. Phibrows är världsledande inom microblading av ögonbryn med deras ständiga utveckling av pigment, verktyg, produkter och tekniker.


Phibrow kändes som ett självklart val av utbildning. Utbildningen varade i 6 månader. Jag spenderade 2 dagar fysiskt hos master Gissell i Stockholm med intensiv teori, praktik samt kunskapstest. Därefter fortsatte min utbildning på distans digitalt i 5 månader med 12 delprov. Varje prov hade en avgörande del i att uppnå den tekniska kunnighet för att kunna utföra behandling säkert och korrekt vid certifiering. Varje delmoment krävdes timmar av övning, precision och koncentration. Exempel på delmoment jag gick igenom var,

  • Formgivning utifrån ansiktsmått
  • Ögonbrynets början, de 6 första stråna
  • Ryggraden, där håren möts och den mörkaste delen av våra bryn
  • Teknik i djup och mängd av pigment som krävs för ett varaktigt resultat
  • Hygienfaktorer innan, under och efter behandling
  • Kunskap kring hudsjukdomar, mediciner och övriga faktorer som kan påverka behandlingen
  • Hygien, säkerhet för både kund och utförare


Som Certifierad Phibrow artist har jag ständigt tillgång till insatt läkare.


Vi har även strikta regler för att bibehålla vår titel och vårt certifikat. På varje bild jag lägger upp infogar jag min Phibrows logga med mitt certifieringsnummer så att du som kund kan känna dig trygg med att jag har min certifiering och uppfyller de krav som ställs för att få vara en Phibrows artist.


Som Phibrows artist får du inte utföra behandlingen på vem som helst. Jag utför därför alltid en hälsokontroll på potentiell kund innan behandling genomförs för att det inte ska finns någon som helst risk eller underliggande faktor som kan påverka behandlingen och dess resultat. Jag arbetar med att göra en förändring i ditt ansikte. Det kräver strikta regler och kunskap och jag ser det som min skyldighet som utförare att ha stenkoll på dessa bitarna.